Sabtu, 16 April 2011

USM FC bangkit dari kekalahan

kesebelasan utama :

mohd hisyam,
shariman che omar, farez azlan, azizan arshad, fahmi yusoff,
hazrul hakim, riduan nawi, thinagaran, akmal mohd noor,
mohd failee, mohd hafiz.

selepas mengalami 3 kekalahan berturut-turut kepada sarawak, Pos malaysia dan MP Muar, USM FC tampil dengan harapan untuk memperbaiki kedudukan dalam liga perdana yang meperlihatkan semakin hari USM FC semakin menuju ke kelompok bawan liga. beraksi menentang Sime Darby, USM FC bermula garang apabila tandukan Failee seawal minit ketiga telah mencemaskan kubu pasukan Sime Darby namun gagal menjaringkan gol.

corak permainan keras Sime Darby turut merisaukan anak buah Coach Veloo kerana merencatkan momentum perlawanan. minit 24, Hafiz membuat lintangan namun Failee gagal memanfaatkan peluang tersebut. usaha gandingan penyerang ini berjaya apabila hantaran Fahmi disudahkan dengan tandukan oleh Hafiz untuk USM FC mendahului dengan 1-0. Sime Darby menerima malang berganda apabila salah seorang pemainnya diarahkan keluar padang selepas menerima kad kuning kedua.

tirai babak kedua dimulakan denga Hafiz digantikan dengan Afzan dan Sime Darby turut melakukan 2 pertukaran serentak. kelekaan barisan pertahanan USM FC hampir dihukum apabila minit 18 dan 19 permainan menyaksikan asakan bertubi-tubi daripda jentera serangan Sime darby namun gagal menjaringkan gol. minit 25, Failee mencetak gol kedua permainan selepas memperdayakan pemain pertahanan Sime Darby lalu menewaskan penjga gol lawan dengan sepakannya yang menerjah jaring. minit 30, fauzan dimasukkan untuk menggantikan Akmal dan 5 minit kemudian USM FC membawa masuk Manzoor untuk menggantikan Hazrul Hakim.

sehingga tamat perlawanan, USM FC 2 - Sime darby 0. perlawanan seterusnya ialah pada 18 April (ISNIN) dengan menentang MP MUAR di Stadium USM jam 8.45 malam.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan